İki konu, iki yanlış

featured
service

Akyurt Belediyesi tarafından İDLİB’e yardımların yer aldığı bir tır dolusu malzeme gönderildi. Suriye rejiminin ve muhalif güçlerin ele geçirmeye çalıştığı İDLİB’te insanlık dramı yaşanırken buraya gönderilen yardımlar bir nebze olsun halkın ihtiyaçlarını karşılamış olacak.

İç çamaşırları, çocuk bezi, giyim ve gıda malzemelerinin yer aldığı tır İDLİB’e uğurlanırken çekilen fotoğraf ise dikkatten kaçmadı. Çekilen fotoğraf karesinde belediye başkanı, AKP İlçe Başkanı, AKP’li belediye meclis üyeleri yer alırken MHP’li meclis üyelerinin ve diğer siyasi parti temsilcilerinin yer almaması dikkat çekti. MHP’li meclis üyeleri MHP İlçe Başkanı Fatih Arslan’ın davet edilmemesi nedeniyle çekilen bu fotoğraf karesinde yer almak istemedi.

Kalecik Belediyesi’ne ait KALBE Un fabrikasından gönderilen gıda malzemeleri de belediyenin sosyal medya hesabında “AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nca organize edilen İdlib Yardım Kampanyası kapsamında Kalecik KALBE Un Fabrikası destekleri ile AK Parti Kalecik İlçe Başkanlığı tarafından toplanan bir tır un ilçemizden yola çıktı” sözleri ile duyuruldu.

Yardım malzemeleri belediyenin bütçesi ile gönderilirken her nedense AK Parti İl Başkanlığı, ilçe başkanlıkları gönderiyormuş görüntüsü verildi. Akyurt’ta MHP’li meclis üyelerinin gösterdiği haklı tepki belki de, bunun Akyurt’ta açık ve net bir şekilde ifade edilmesinin önüne geçti.

Devlet olanakları kullanılarak, milletin parasını birilerine mal etmek, buradan siyasi malzeme çıkarmaya çalışmak doğru olmasa gerek. Sıcağı sıcağına ne olduğuna anlam vermeye çalışan ve ‘Bu işin içinde bir iş var’ diyerek tepkilerini ifade eden MHP’li meclis üyelerini tebrik etmek gerekiyor.
***
LOGO MU DEĞİŞİYOR?
Beğenirsiniz, beğemezsiniz, her belediyenin bir logusu vardır. Akyurt Belediyesi’nin en eski logosu, şimdilerde Akyurtlular Derneği’nin kullandığı ‘Ankara Savaşı’nı anlatan logoydu. 2004 seçimlerinin ardından belediye el değiştirip AK Parti’nin adayı Gültekin Ayantaş seçimi kazanınca yeni logo için çalışmalara başlandı ve Akyurt’un sanayi şehri olduğunu ifade eden yeni logoya geçildi.

Şimdilerde ise bu logonun da değişeceği yönünde kimi söylentiler mevcut. Ve bu çalışmayı AK Parti içerisinden eleştirenlerde var, bunu ifade edenler gereksiz bir harcama olacağı düşüncesini paylaşıyor.

Yeni logonun çizilmesi sürecinin nasıl bir maliyet oluşturacağını bilemiyoruz ancak bir gerçek var ki, belediyenin parkları, araçları, basılı evraklarında şu anki logo kullanılıyor ve bunun değişmesi gerekecek. Bu da belediye için ciddi bir maliyet oluşturacak.

AK Parti, Ankara ile İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi’nin kaybetmiş iken, ne İmamoğlu ne de Yavaş, ‘logoyu beğenmiyoruz, değiştirelim’ demedi. Akyurt’ta bu çalışmanın yapılıp yapılmayacağına dair ilçe halkına sorulması daha doğru olur fikrini paylaşmak istiyorum. Sosyal medya ve belediyenin web sitesinde düzenlenecek olan anket vatandaşın değişimi isteyip istemediği sorusuna cevap olacaktır.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçenin eksiklerini giderecek bir dizi projesini açıkladı ve çalışmalarına başladı. Bakanlıkların kapısını sürekli çalarak Akyurt’a hizmet getirmek için çaba sarf eden Başkan, başarılı adımlar atarken basit bir şeyin buna gölge düşürmesi doğru olmaz diye düşünüyorum. Geçmiş yönetimin Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı düzenleme nasıl tepki ile karşılandıysa bu konuda benzer bir etki yaratabilir.

Akyurt, adını duyuracaksa ve kendisine bir simge bulacaksa bunu başka yerlerde aramalı ve kaynağını farklı değerlendirmelidir. Yeni logo Akyurt’a yeni bir vizyon ve kimlik kazandırmayacaktır.

Başlığımız ‘2 konu 2 yanlış’ elbette ki benim kişisel fikrim. Doğru bulanlar olabilir mi? Tabi ki…

İki konu, iki yanlış