İhtiyaç sahibi ailelere yardımlar devam ediyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlarda yeni bir modeli hayata geçirerek, örnek bir sosyal belediyecilik anlayışı sergiliyor. Polatlılı çiftçilerden satın alınan 140 ton soğan, yardıma muhtaç ailelere 22 kiloluk çuvallar halinde ücretsiz dağıtılmaya başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda yardımlarına bir yenisini daha ekledi.

Hem yerli üreticiye hem de ihtiyaç sahibi ailelere ekonomik yönden destek olmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Polatlılı çiftçilerden aldığı 140 ton soğanı Başkent’in birçok noktasında sosyal yardım alan ailelere dağıtmaya başladı.

SOSYAL YARDIMLARDA ANLAYIŞ DEĞİŞİKLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yerli üreticilerin elinde kalan ürünlerin satın alınarak tüketiciye ulaştırılması yönündeki talimatı sonrası hayata geçirilen sosyal yardım projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Başkentli yerli üreticilerin ekonomik yönden desteklenmesini de sağlayan yeni model sosyal yardım projeleri kapsamında Polatlı Soğancılar Birliğinden satın alınan ve 22 kiloluk çuvallardan oluşan soğanlar, maddi durumu iyi olmayan ailelere ücretsiz dağıtılıyor.

GIDA YARDIMLARI DEVAM EDECEK

Polatlılı çiftçilerin elinde kalan soğanları sosyal yardım alan ailelere ulaştırmak için harekete geçen Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, BELKO Soğuk hava deposunda bekletilen soğanları araçlara yükleyerek Başkent’in birçok noktasında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Hedeflerinin hem yerli üreticilere hem de yardıma muhtaç ailelere ekonomik açıdan iki yönlü katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Necip Özkan, şu bilgileri verdi:

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın talimatlarıyla Ankara’da yerli üreticilerimizin ellerinde kalan ürünleri alarak sosyal yardım alan vatandaşlarımıza dağıtmayı önceleyen projemiz devam ediyor. Daha önce kuru gıda olarak nohut, mercimek gibi ürünler aldık ve sosyal yardım alan vatandaşlarımıza dağıttık. Son olarak da soğan üreticilerinin ellerinde kalan ürünleri alarak en az 6 bin 500 aileye 15 gün içinde ulaştırmış olacağız. Gıda yardım programlarımız artarak devam edecek.

İhtiyaç sahibi ailelere yardımlar devam ediyor