Girişimci ve yatırımcılara yönelik sanayi arsası

featured
service
Çubuk Belediyesinin girişimci ve yatırımcılara yönelik mülkiyeti belediyeye ait sanayi bölgesi oluşturma çalışmalarında sona geldiği belirtildi. 
Girişimci ve yatırımcıları ilçeye çekmek ve ilçedeki istihdam olanaklarını artırmak amacıyla sanayi arsası ürettiklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, toplulaştırma ve imar çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.
Sanayinin bölgesinin uluslararası Esenboğa Havaalanına yakın bir mesafede olduğunu vurgulayan Metin, bölgenin dünyanın her yerine ulaşımı çok kolay bir yer olduğunun altını çizdi.
Girişimci ve yatırımcılara yönelik sanayi arsası 1
Her sektörün yatırım yapmasına elverişli bir bölge olduğunu kaydeden Metin, şunları söyledi.
 ’’Yazır Mahallemizde bulunan yaklaşık 700 dönümlük alanda sanayi parselleri oluşturma çalışmamız son aşamalarına geldi. Burada belediyemize ait 232 dönüm ile büyükşehir belediyemize ve hazineye ait alanlar toplulaştırılarak yaklaşık 700 dönüm bir alan elde edildi. İmar Müdürlüğümüz bu alanda parselasyon çalışmalarını tamamladı. Tapuları çıktıktan sonra da bu bölgedeki arsalarımızı inşallah gerçek girişimci ve yatırımcılarımıza satışa sunacağız. Biz istiyoruz ki, Çubuk – Ankara yoluna 500 metre, Esenboğa Havaalanına yaklaşık 4 kilometre, Ankara merkeze 30 kilometre mesafede olan bu alanı fabrikalar ve lojistik merkezler yapılsın. Hem ülkemizin üretim gücü artsın, hem ilçe ekonomimize katkı sağlasın hem de istihdam sorunumuz ortadan kalksın istiyoruz.’’
Yatırımcılar ilçeye davet edildi
Belediye olarak bölgede yatırım yapacak girişimcilere destek olacaklarını dile getiren Metin, ‘’Alan küçük ve büyük sanayi alanı ile konut dışı kentsel çalışma alanı olarak ayrıldı. İnşallah 2 ay sonra biz bu sanayi arsalarındaki belediyemize ait parselleri satışa sunacağız. Burada yatırım yapacak yatırımcılarımıza ödeme kolaylığı sunarken, fabrika ve işyeri açmaları noktasında da yasalar doğrultusunda her türlü kolaylığı sağlayacağız’’ diye konuştu.
Girişimci ve yatırımcılara yönelik sanayi arsası