Fuar Alanı İçin 4 İlçe Tek Yürek

featured
service

Akyurt, Çubuk, Pursaklar, Kalecik esnafı ve vatandaşlar fuar alanı temelinin atıldığı alanda bir araya geldiler. Seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için toplandıklarını belirten vatandaşlar fuar alanı projesinin Akyurt’ta hayata geçirilmesini istediler.

Esnaf ve vatandaşlar fuar alanının temelinin atıldığı alanda bir araya gelirken, Akyurt, Çubuk, Pursaklar ve Kalecik birlik ve beraberlik mesajı verdi. Emniyet güçlerinin de hazır bulunduğu alanda basın açıklaması yapılırken toplantı Akyurt Ankara Evi’nde devam etti.

Fuar Alanı İçin 4 İlçe Tek Yürek 1“İnşallah bu yanlış anlaşılma düzelir”

Fuar alanının temelinin atıldığı alanda konuşma yapan Akyurt esnaflarından Erkan Kömürcü fuar alanı süreci hakkında bilgi verdi. Fuar alanı imarının 2009 yılında yapıldığını belirten Kömürcü, “Bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyoruz. 2001 yılında fuar alanı için Bakanlar Kurulu kararı alındı. Biz bu konuda Cumhurbaşkanımıza konunun yanlış aktarıldığını düşünüyoruz. Altyapısı hazır, imarı bitti, vatandaş yatırımını yaptı, havalimanı burada, çok güzel bir konumdayız. Vatandaşta burada, devlette burada, biz bir aradayız bir arada olduğumuz zamanda güçlüyüz. İnşallah bu yanlış anlaşılma düzelir.” dedi.

“700-800 bin nüfuslu bir aileyiz”

“Burası kalkınsın diye mücadele ediyoruz. 9 yıldır konuşulan temeli atılan fuarda bugün batıdaki iş adamlarının yönlendirmesiyle karar değişiyorsa, bu halk üzülüyor sayın reisim.” diyen Çubuk Girişimci ve İş adamları Derneği Başkanı Yasin Özen şöyle konuştu: “Sesimizi Cumhurbaşkanımıza duyurmak için esnaf ve vatandaş olarak bir araya geldik. Ankara’nın Kuzeyinin yaklaşık 700-800 bin nüfusluk bir ailesi var. Bu aile Cumhurbaşkanımıza %70-80 ile destek veren bir ailedir. Hiçbir zaman Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmadık, sesimizi duyurmak için bir araya geldik. Cumhurbaşkanımıza arz ediyoruz; Sayın Cumhurbaşkanım, sizden başka kimsemiz yok, sahip çıkan bir tane bölge milletvekilimiz yok, belediye başkanlarımız yok. Burada görüyorsunuz bütün fabrikalar yatırım yaptı fuar alanı gelecek diye. Burası kalkınsın diye mücadele ediyoruz. 9 yıldır konuşulan temeli atılan fuarda bugün batıdaki iş adamlarının yönlendirmesiyle karar değişiyorsa, bu halk üzülüyor sayın reisim. Biz 9 yıldır bekliyoruz, sabır acıdır, meyvesi tatlıdır, fuar gelecek dedik. Halkın sesi olan bir Cumhurbaşkanı olarak bu halkın sesine kulak vereceğinizi umut ediyoruz.

Fuar Alanı İçin 4 İlçe Tek Yürek 2Bölgemizden milletvekili çıksın

Halk olarak birlik olalım, beraber olalım, kendi adamımızı seçmiyoruz. Burada kendi evladımız Ahmet Öztürk vardı hangimiz sahiplendik. Benim bölgemden milletvekili çıksın, Ahmet olsun, Mehmet olsun, o zaman kapısına giderdik, Cumhurbaşkanımıza ulaşırdık. Şu an sahipsiziz biz.”

Toplantı kapalı alanda devam etti “Çarşamba sonuç bekliyoruz”

Fuar alanında yapılan basın açıklamasının ardından Akyurt Belediyesi Ankara Evi’nde toplantı devam etti. Toplantıda fuar alanının Akyurt’ta yapılmasına dair girişimlerin devam ettiği belirtilirken, Çarşamba günü net bir cevabının alınacağı dile getirildi. Platform kurulması önerisinin yanı sıra, Çarşamba günü çıkacak sonuç doğrultusunda Pazar Günü fuar alanında miting yapılacağı da ifade edilirken, Akyurt, Çubuk, Pursaklar ve Kalecik’in tek vücut hareket edeceği belirtildi.Fuar Alanı İçin 4 İlçe Tek Yürek 3Fuar Alanı İçin 4 İlçe Tek Yürek 4
Fuar Alanı İçin 4 İlçe Tek Yürek