Dar Gelirli Öğrencilere Ulaşım Desteği

featured
service

Maddi durumu olmayan ailelere sosyal yardımların devam edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kısa süre içinde kart sistemine geçilmesiyle bu ailelerin çocuklarına ulaşım desteği sağlayacaklarını söyledi.

ALTINDAĞ BÖLGESİ PİLOT SEÇİLDİ

Başkan Yavaş, pilot bölge olarak seçtikleri Altındağ Kutludüğün Mahallesi’nde binlerce çocuğun servis ücretlerini karşılayacaklarını ifade etti. Ocak ayından itibaren dağıtılması planlanan yardım kartlarıyla vatandaşların marketten ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapabileceğini vurgulayan Başkan Yavaş, su parasının ve 52 binişlik otobüs biletinin de bu karta yükleneceğini açıkladı.

ÖĞRENCİLERE ANKARAKART BAKİYESİ DE YÜKLENECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında bölgede yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarının servis ücretlerinin ödenmesinin dışında toplu taşıma araçlarını kullanan öğrencilere de ANKARAKART bakiyesi yüklenecek. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarından yararlanan ailelerin içinde 6 bin 553 öğrencinin otobüs kartı ücretsiz karşılanacak.

 

Dar Gelirli Öğrencilere Ulaşım Desteği