Çubuk’a 45 milyon TL’lik Yatırım

featured
service
Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, “İnşaatlarına başladığımız projelerle halkımızın karşısına elimiz dolu bir şekilde çıkıyoruz” dedi.ÇUBUK’A YAKIŞIR ESERLER İLK 3 yılın mali disiplin ve projelendirme çalışmalarıyla geçtiğini vurgulayan Başkan Acehan, “Yaklaşık 3 yıl mali disiplini sağlamak ve yapılacak yatırımları projelendirmek ile geçti. Bu güne kadar yapılamayanları ve ilçemizi geleceğe taşıyacak eserler kazandırmak için projeler hazırladık. Bu projelerimden birini tamamladık ve diğerlerinin de inşaatlarına başladık. Toplamda 45 Milyon (Trilyon) tutacak projelerimizin bütçesinin büyük bir kısmı Elhamdülillah kasamızda hazır. Az bir kısmını da iller bankasından kredilendireceğiz. Bu eserler tamamlandığında ilçemize tarihinin en büyük yatırımları olacak” dedi.2017 ve 2018 belediyemizin yatırım yılları olacağını ve Çubuk’a yakışır eserler kazandırılacağını dile getiren Başkan Tuncay Acehan, şunları söyledi:
“Göreve geldiği 2014 yılından, 2017 başına kadar, mali disiplinin sağlamak için çalıştık. İlk aylar kasamızda paramız olmadığı gibi, ne malzeme, nede hizmet alabilecek durumdaydık. Araçlarımıza benzin ve mazot alamıyorduk. İmar çalışmalarını yapan firmaya borçlarımız olduğundan dolayı imar yapılamadığından bir güven sorunu yaşıyorduk. Çok şükür 3 yıl içerisinde sıkı bir şekilde mali disiplini sağlayarak borçlarımızı ödedik, esnaflarımıza ve firmalara karşı güveni yeniden kazandık. Artık kasamızda paramızda var. Borç içerisinde olan belediyeden yatırım yapabilecek bir kurum haline geldik”dedi.
MODERN PAZAR YERi VE KÜLTÜR MERKEZiÇubuk'a 45 milyon TL'lik Yatırım 116 DÜKKAN, DÜĞÜN SALONU – ÇUBUK Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı kapalı pazar yeri ve kültür merkezinin ihalesi yapılarak inşaatı başladı. 5 bin 566 metrekarelik arsada 3 bin 907 metrekarelik inşaat alanında yapılacak Çubuk Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi’nde 16 adet dükkan, yeteri kadar pazar tezgahı, 40 araçlık otopark alanı ile 612 metrekarelik düğün salonunda üst, alt plato, seyir alanı, mutfak, gelin ve damat odaları yer alacak. Kapalı pazar alanı olarak hizmet verecek çok amaçlı modern tesis, pazar kurulmadığı günlerde ise otopark olarak kullanılacak. Mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca ticaret alanları satış birimleri, çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, acil müdahale odası, bebek emzirme odası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacak. Toplam 7 milyon 396 bin TL’ye ihale edilen Çubuk Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi, hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet verecek. İnşallah Pazar yerimiz özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile 2018 yılının ortalarında hizmete açılacak.
Çubukabad Parkı ve Festival Alanı TamamlandıÇubuk'a 45 milyon TL'lik Yatırım 2FESTİVAL ve kültürel etkinliklerin yapılması için hazırlanan Çubukabat Parkı ve Festival Alanı projesi, tamamlanarak hizmete açıldı. Aşağı Çavundur Mahallesinde 55 bin metrekare alan üzerinde ve 27 bin metrekaresi yeşil alan olarak yapılan park projesinde bölgenin doğal, kültürel, sosyal varlıkları göz önünde bulunduruldu.Çubukabad Parkı, doğal bitkisi örtüsü ve yapısı korunarak hazırlandı. İçerisinde giriş meydanları, giriş takı, açık hava sergi panoları, su gösteri alanları, çiçek gösteri alanları, festival satış üniteleri, ilçemize özgü tıbbi endemik aromatik bitki parselleri, futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, çocuk oyun alanları, adrenalin parkları, koşu yolu, bin 135 metre uzunluğunda bisiklet yolu, spor öncesi ve sonrası kullanım amacıyla sosyal alanlar, konser alanı, amfi, çay kenarı oturma alanları, kafeterya, sergi salonu ve 152 araçlık otopark yer almaktadır. Çubuk Çayı Vadisi ile ilgili yapılanların hayallerinin projesi olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, vadiye onlarca tür ve çeşitte binlerce ağaç diktiklerini belirtti. Çubuk Çayı Vadisine yapılan ilk projenin Çubukabad projesi olduğunu hatırlatan Başkan Acehan, projenin ilk etabının özellikle uluslararası festivaller ve etkinlikler düzenlemek için tasarlandığını dile getirdi.
Çubuk Canlı Hayvan Projesi’nde Sona GelindiÇubuk'a 45 milyon TL'lik Yatırım 3İLÇE Merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafede Çubuk-Şabanözü yolu üzerinde bulunan Çubuk Canlı Hayvan Pazarı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor. Tarım ve hayvancılık bölgesi olan ilçenin günün koşullarına uygun şekilde hayvan pazarına sahip olması için kolları sıvayan Çubuk Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle bölgenin en büyük canlı hayvan pazarı projesini hazırladı.Bir kısmını Ankara Büyükşehir Belediyesinin, bir kısmını da Çubuk Belediyesinin üstlendiği projenin toplam maliyeti yaklaşık 10 milyon TL olacağı bildirildi. Yaklaşık 35 bin metrekare alanda yapılacak Canlı Hayvan Pazarında 80 ve 144 metrekare olmak üzere toplam 224 metrekare iki hizmet binası, zabıta, memur, veteriner hekim ve arşiv odaları ile yönetim merkezi, personel odaları, soyunma odaları, mutfak, tuvalet ve duş alanları yer alacak. 4 bin 386 metrekaresinin üstü kapalı, 3 bin 60 metrekaresinin üstü açık olmak üzere toplam 7 bin 446 metrekare padok alanı yer alacak. 400 metrekare olarak önerilen sosyal tesis ve borsa binasında, borsa seans salonu, konaklama odaları, lokanta, çay salonu ve benzeri kullanımlar bulunacak. Araç yıkama, gübre toplama, saman ve yem satış yerleri de olacak. Günlük 800 büyükbaş, bin 200 adet küçükbaş hayvan kapasiteli olacak Canlı Hayvan Pazarı,50 kamyonun yükleme, boşaltma yapacağı rampalar bulunacak. Ayrıca ayrı ayrı 40 kamyonun ve 40 otomobilinde park edebileceği geniş park alanları da olacak.
Çubuk Lojistik Merkezi’ne KavuşuyorÇubuk'a 45 milyon TL'lik Yatırım 4ÇUBUK Belediyesi tarafından ihalesi yapılan belediye lojistik merkezi hızla yükseliyor. Çubuk Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde 7 milyon 187 bin TL’ye mal olacak lojistik merkezinin temelini atıldı. Kısa sürede tamamlanması planlanan lojistik binasında fen işleri, destek hizmetleri, sağlık işleri, park ve bahçeler, temizlik işleri ile araç bakım atölyeleri yer alacak. Yapılacak merkezin 2 bin 687 metrekaresi idari bina, 2 bin 489 metrekaresi depo olmak üzere toplamda 5 bin 177 metrekare inşaat alanından oluşmakta. Ayrıca projede 4 bin 111 metrekare peyzaj alanı ve açık otopark bulunmaktadır. Merkezin idari bina içerisinde Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri, Sağlık İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlükleri’ne ait olmak üzere teknik ve idari ofisler ile mutfak, yemekhane, kafeterya ve mescit olmak üzere ortak kullanım alanları yer almaktadır. Merkezde depo alanında ise boya, kaynak, yıkama-yağlama, oto lastik, marangozhane, oto kaporta olmak üzere atölyeler, tamirhaneler ve depolar yer almaktadır. Projenin 400 günde bitirilmesi planlandı.
Çubuk, Belediye Binasına KavuşuyorÇubuk'a 45 milyon TL'lik Yatırım 5CENGİZ Topel Caddesi üzerinde yer alacak olan Belediye Hizmet Binasının 21 milyon 580 bin Tl’ye mal edildiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Acehan projeyle ilgili şunları söyledi; “Çubuk Belediyesi yeni belediye hizmet binasının yer alacağı alanda çalışmalar devam ediyor. Belediyemiz bugüne kadar fiziki anlamda yetersiz alanlarda hizmet sunmaya çalışıyor. Bilindiği gibi eski bina, gelişen ve büyüyen kentimize hizmet sunmakta zorlanmakta. Bu yüzden yeni bir binaya ihtiyaç duyulmuş olduğundan bu konuda birçok proje hazırlattık. Belediye meclis üyelerimiz ve çalışanlarımızla birlikte aralarından ilçemize uygun olanı seçtiğimiz kendine has mimari özellik taşıyan proje uygulamaya konulmuştur. Mevki itibariyle eski terminal ve zabıta müdürlüğümüzün olduğu alana Cengiz Topel Caddesi üzerine yapılacak belediye hizmet binası 21 milyon 580 bin liraya mal olacak. Toplam 14 bin 95 metrekarelik alan üzerinde 6 bin 926 metrekarelik inşaat alanı bulunacak, başkanlık ve hizmet binası olmak üzere iki bloktan oluşmaktadır. Başkanlık binası 3 kat ve hizmet binası 6 kattan oluşacak. Hizmet binasının alt katında yapılacak otoparktan hariç 4 bin 880 metrekarelik peyzaj ve açık otoparkta bulunacak. Tüm belediye birimlerini bir araya toplayacak proje 650 günde tamamlanacak.”
Ve Çifte Hamam…Çubuk'a 45 milyon TL'lik Yatırım 6YILDIRIM Beyazıt Mahallesi İzzet Begoviç Caddesinde bulunan atıl vaziyetteki eski belediye lojmanlarının yıkıldığını, söz konusu yerlerin yıkılmasının ardından bin 364 metrekarelik alan üzerine Osmanlı hamam mimarisine uygun hamam, sauna ve sosyal tesis inşaatı başlatıldığını belirten Başkan Acehan “3 milyon 266 Bin TL’ye mal olacak hamamın 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması planlandı. İnşaat çalışmaları devam eden proje ile hem yerel hem de ulusal anlamda Türk kültürünün ve geleneklerinin bir parçasının tekrar canlandırmanın beraberinde turizm yönünden de ilçemize büyük bir avantaj sağlayacaktır. Yıldırım Beyazıt Mahallemizde İzzet Begoviç Caddesi üzerinde bin 364 metre karelik bir adada yapılacak. Hamam projemizin toplam inşaat alanı 2 bin 538 metrekare olacak. Hamam Projesi ile bölgemizdeki önemli kültürel ve sosyal yönünden bir eksikliği daha gidermiş oluyoruz. Kadın ve erkekler için ayrı bölümler olarak tasarlanan proje kapsamında havuz, sauna, buhar odası, masaj odası ve şok havuzu başta olmak üzere birçok donatı bulunacak. Mimarisi, yapısı ve içerisindeki birçok farklı motif ve süslemeyle Türk kültürünü yansıtan donatılarıyla Ankara’yı ve ilçemizi gezmek isteyenler, uğramadan geçemeyecek.” dedi.
Çubuk’a 45 milyon TL’lik Yatırım