Çankaya’da Cumhuriyet Coşkusu

featured
service

Çankaya Belediyesi cumhuriyetin 96. Yılını, Bahçelievler’den Anıtkabir’e meşaleli yürüyüş ve Anıtpark’ta Athena konseriyle kutlayacak. Cumhuriyet Haftası başlığında yapılacak kutlamalar kapsamında, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Cumhuriyet Konferansları gerçekleşecek.

Çankaya Belediyesi cumhuriyetin 96. Yılını kutlamaya hazırlanıyor. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezinde “Çankaya Cumhuriyet Konferansları” ile başlayacak kutlama haftasında Çankaya Belediyesi, 26 Ekim Cumartesi saat 14.00’de “Cumhuriyetin Düşündürdükleri” başlığı altında Gazeteciler Çiğdem Toker ve Murat Yetkin ile Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Altan Öymen’i konuk edecek. 27 Ekim saat 13.00’de ise Cumhuriyetin Tarihsel Birikimi konulu konferansta Tarihçi İlber Ortaylı’yı, saat 17.00’de Türkiye Cumhuriyetinin Güncel Soru ve Sorunları konulu konferansta Fikret Bila, İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek’i Çankayalılarla buluşturacak.

BAŞKAN TAŞDELEN’DEN VATANDAŞLARA DAVET

Cumhuriyetin 96. Yılı kutlamalarında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Birlikten güç doğuyor anlayışımızı Milli Bayram kutlamalarımızda da sürdürüyoruz. Büyük Atamızın bizlere armağan ettiği cumhuriyetimizin 96. Yılını büyük bir coşkuyla ve hep birlikte tüm Ankaralılarla kutlamak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hem meşaleli yürüyüşümüze hem de Anıtpark’ta gerçekleştireceğimiz Athena konserimize davet ediyorum. Çankaya Belediyesi olarak bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Cumhuriyet Konferanslarımızda değerli gazetecilerimizi ve tarih profesörü İlber Ortaylı’yı halkımızla buluşturacağız. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezimizde gerçekleşecek, cumhuriyetin anlam ve öneminin pekiştirileceği konferanslarımıza da vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

ATHENA ANITPARK’TA

29 Ekim Salı günü saat 20.00’de Bahçelievler 7. Cadde ile 54. Cadde kesişiminden Anıtkabir yönüne meşalelerle yürüyecek Başkentliler, saat 20.30’da Anıtpark’ta gerçekleşecek Athena konseriyle cumhuriyetin 96. Yılı coşkusunu yaşayacak.

KONFERANSLAR NAZIM HİKMET KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’NDE

Çankaya Belediyesinin bu yıl ilk kez düzenlenen Çankaya Cumhuriyet Konferansları dizisi programı şöyle:

26 Ekim Cumartesi

Saat 14.00 – “Cumhuriyetin Düşündürdükleri”

Altan Öymen, Çiğdem Toker, Murat Yetkin

27 Ekim Pazar

Saat 13.00 –  “Cumhuriyetin Tarihsel Birikimi”  Prof. Dr. İlber Ortaylı

Saat 17.00 –  “Türkiye Cumhuriyetinin Güncel Soru ve Sorunları”

Fikret Bila, İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek

Çankaya’da Cumhuriyet Coşkusu