Büyükşehir’den Hayvan Dostu Ders

featured
service

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı; Büyükşehir Güvenlik personeli başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Hayvansever vatandaşlara yönelik “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi” düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ücretsiz eğitim programında; yasaklı tür ve ırkların tanımı, hayvanlarda ilk yardım, bakım ve beslenme, hayvan davranışları ve refahı ile hayvan ekolojisi konuları uzman eğitmenler tarafından ayrıntılı olarak anlatıldı.

BAŞKENTLİLERDEN KURSA YOĞUN İLGİ

 Hayvan Çalıştayı ve Hayvanlarda İlk Yardım Eğitiminden sonra düzenlenen Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimine, 170 hayvansever katılarak yoğun ilgi gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, hayvan hakları ve güvenliği konusunda vatandaşları bilinçlendirmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın genel yaklaşımı olarak paydaşlarımızla hep iş birliği halindeyiz. Sokak hayvanları çalıştayından bugüne kadar bütün eğitim çalışmalarımıza hayvanseverler yoğun ilgi gösteriyor. Bu eğitimler devam edecek, Ankara huzur şehri olmaya devam edecek.”

 EĞİTİMLER BİLİNÇLENDİRİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve emeği geçenlere teşekkür eden Gazeteci Ahmet Eskioğlu düşüncelerini, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ve ilgili birimlerin hayvanlar konusunda çok hassas olduğunu hissediyor ve gözlemliyorum. Sokak hayvanları için bu eğitimlerin faydalı olduğunu, hayvanseverleri çok mutlu edeceğini düşünüyorum” sözleriyle ifade etti.

Kırıkkale Üniversitesi’nden yeni mezun olduğunu belirten Damla Buğse Uçar, eğitimin kendisi için çok yararlı olduğuna dikkat çekerken, 56 yaşındaki Zehra Çarkın insanlara model olmak istediğini vurgulayarak, “Bir hayvansever olarak bu eğitimi çok yararlı buldum. Bir sürü şey bildiğimi sanıyordum ama bu eğitim sayesinde pek bir şey bilmediğimi fark ettim. Alacağımız kimlikle sokakta bir cana müdahale ettiğimiz zaman karşı taraf için caydırıcı olabilir” dedi.

Büyükşehir’den Hayvan Dostu Ders