Başkanlar Üretimi Masaya Yatırdı

featured
service

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve yönetim kurulu üyelerini kahvaltıda ağırladı.

OSTİM bölgesinin ihtiyaçlarının ve içinde bulunduğu sıkıntıların masaya yatırıldığı kahvaltıya Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Hüseyin Boran, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu ve ATİSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özelge katıldı.

“OSTİM üretimde büyük öneme sahip”

Göreve geldiği günden bu yana Yenimahalle Belediyesi’nin ilçe genelinde her mahalleye eşit hizmet götürüldüğünü belirten Yaşar “ Ülkemiz gerek yerel yönetimler gerekse genel idare açısından ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Vatandaşımız ve sanayici zor durumda. Yerel üreticiye destek vermek yerine her ürünü dışarıdan ithal ediyoruz. Bu anlayışla Türkiye kalkınamaz. Bu nedenle OSTİM bölgesine büyük önem veriyoruz. Binlerce insanımız bu bölge sayesinde evine ekmek götürüyor. İşsizliğin bu kadar yoğun hissedildiği bir dönemde OSTİM’in yaşadığı sıkıntılara çare bulmak ve onlara gereken desteği vermek zorundayız. OSTİM’i seviyoruz, üreticinin daha iyi şartlarda para kazanması ve işsizliğin önlenmesi için bölgeye elimizden gelen desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yerel yöneticinin yaşadığı kente karşı sorumluluk sahibi olması gerektiğini ifade eden Yaşar “ Belediye başkanı parti ayrımı yapmaksızın yaşadığı şehrin eğitim, kültür, sosyal, ekonomik sorunlarına karşı duyarlı olmalıdır. Bir yerel yönetici olarak toplumun menfaatlerini ön planda tutuyorum. Vatandaşla rahatça diyalog kuruyor, ilçe sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda planlama yapıyoruz” dedi.

“Sanayi ve eğitim birlikte planlanmalıdır”

Ülkede yaşanan üretim sorununun önüne geçmek için gençlerin donanımlı olarak eğitilmesinin ve sanayi bölgelerinde mesleğe yönelik eğitim kampüslerinin oluşturulmasının önemine dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “OSTİM bölgesine kazandırılan Teknik Üniversite’ye büyük önem veriyorum. Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de sanayi bölgelerinde bunun gibi üretime yönelik kampüslerin sayılarının arttırılması ve nitelikli eğitimin gençlerimize ulaştırılması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Başkan Yaşar’a teşekkür

Kahvaltı sonrasında Yaşar’a seramik vazo hediye eden Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın “Sanayi bölgesi olarak yaşadığımız sıkıntılarımızın giderilmesi amacıyla vermiş olduğu destek için Başkan Fethi Yaşar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkanlar Üretimi Masaya Yatırdı