Başkan Olsanız Ne Yapardınız?

featured
service

Seçim sürecini fikirlerimizi dile getirerek geçirmeyi, ilçemizin geleceği açısından oldukça değerli görüyorum. Herkesin yerel yönetime ve ülke yönetimine dair bir fikri olmalı ve bu fikrini de dile getirmeli. “Ben Başkan Olsaydım Ne Yapardım?” sorusunu sormak ve cevabını aramak, düşüncelerimizi dile getirmek söz sahibi olabilmek adına etkin bir adım olacaktır. Bu soruyu kendime sordum ve soru cevap yöntemini tercih ettim. Sizler de konu başlığına yorumlarınızı iletebilir, görüşlerinizi mail adresimize gönderebilirsiniz.

– Göreve geldiğinizde önceliğiniz ne olacak?
Bugün vatandaşlarımızın rahatsızlığını ilettiği bir çok konu var. En basit ve en temel konular, öncelikle bunları birer sorun ve ihtiyaç olmaktan çıkarmalıyız. Bu maalesef acı bir gerçek, bazı köylerin suyu yok, yolu düzgün değil, sokaklar çamur içinde, sokak hayvanları problemi mevcut, içme suyu sorunumuz var. Bu olmazsa olmazları çözeceğiz ve bunları da proje gibi, büyük birer çalışma gibi sürekli dile getirmeyeceğiz. Belediyemizin kapısını hiç kimse bu temel zorunluluklar için aşındırmak zorunda kalmayacak.

– Belediyelerin ana sorumluluklarını bir kenara bırakırsak, ilk önceliğiniz ne olacak?
Sağlıklı bir toplum olabilmenin en temel yolu eğitimli bir toplum olmaktır, eğitim toplumsal barışı ve huzuru getirir. Öncelikle düşünen, öğrenen bireyler yetiştirmek zorundayız ki, onlarda yarın bizlerden daha iyi bir şekilde yönetimde söz sahibi olabilsinler. Kesinlikle öncelikli konumuz eğitim olacak. İlçemizde eğitim-öğretim veren tüm okullarımızın eksiklikleri giderilecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde olacağız, eğitim odaklı projeler gerçekleştirmek zorundayız. Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bir proje ekibi oluşturmalıyız. Memnuniyetle karşılayacaklarını düşünüyorum. Yeni nesil eleştirmek, üretmek zorunda, işte o zaman ilçemizde kalkınmanın önünü açarız.

– Akyurt Başkentin taşra ilçesi, tarım ve hayvancılık önemli birer geçim kaynağı, çiftçiye ne vaad ediyorsunuz?
Öncelikle çiftçinin önündeki engellerin kaldırılması gerek. Mazot, gübre fiyatları v.s. Burada iktidar yönü biraz daha ağır basıyor. Ancak yerelde de buna rağmen örnek proje ve strateji geliştirmek mümkün. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın Kooperatif projesi vardı, bunu hayata geçirmek, genişletmek gerekir. Çiftçi, köylü, STK’ların bu alanda girişimleri de oldu. Ancak yerel yönetimin tüm bu noktalarda öncü olması gerekir. Çiftçi kooperatifi kesinlikle kurulacak, Akyurt’ta tüm Türkiye’ye ürettiğimiz ürünleri pazarlayabiliriz, bunu hayata geçiren yerel yönetimler var, alanında uzman kişiler inceler, rapor sunar biz de gözümüz kapalı tüm desteğimizi sunarız. Başkentin ilçesinde Akyurt gibi bir yerde ülke sorunlarını da hesaba katarsak kolay başarılacak bir iş değil, ancak imkansız olarak görmüyorum.

– Vaadleriniz elbetteki olacak, en önemli projeniz nedir?
Düşünceye değer vermek, dinlemek, analiz etmek ve uygulamaya geçmek. En önemli projem olacak. Akyurt Kent Konseyimiz var, aktif değil ancak aktif olmak zorunda. Burada muhtarlarımıza büyük iş düşecek, tüm sorunları mahalle halkından öğrenecek, talepleri toplayıp burada dile getirecekler. Kent Koneyi tüm kurumların, STK’ların, muhtarların ve vatandaşların katılımıyla çalışacak. Tek başınıza vermiş olduğunuz kararlar doğru olmayabilir, önemli olan ortak akıldır. Belediye meclisi halka açık olacak, izleyecekler ve toplantılarda görüşlerini dile getirecekler. Şeffaflık, ortak akıl, eleştiren toplum, en önemli projelerim. Akyurt’u birlikte yöneteceğiz, ilçe halkımızın bundan kuşkusu olmasın.

– Somut projeleriniz yok mu peki?
Bunlar somut birer proje, soyut değil, hayali değil…

– Yani Akyurtlunun hizmet alacağı yapılara ihtiyacı yok mu? “Somut” sözüyle anlatmak istediğim bu.
Evet ihtiyaçlar hiç bir zaman tükenmez, bugün okul, cami, havuz, hamam inşaa edersiniz, yarın bunlara yenisini eklemek zorunda kalırsınız, yeni ve başka ihtiyaçlar ortaya çıkar. Kent Konseyi bu işlevi yerine getirecek, burada halkımız dile getirecektir. Bütçe ve öncelik sırasına göre açıklar ve hepsini tek tek çözmeye başlarız. Ancak bunun için kesinlikle borçlanma yolunu seçmem. Bunların ötesinde “teknokent” kurmak için girişimlerde bulunabiliriz. Akyurt AR-GE Merkezi haline gelebilir. Yine eğitim ve üretim odaklı bir proje. Fuar alanının yapılıyor olması, sanayinin bölgemizde yoğunlaşmış olması. İlgili bakanlıklar ve üniversiteler ile görüşerek Fuar Alanı yakınına teknokent kurabiliriz, neden olmasın. Yaratıcı ve gerçekçi projelerin mutlaka destekçisi çıkacaktır.

– Yapılaşma ve imar konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bu ülkenin genç beyinleri ve bu genç beyinlerinde parlak fikirleri var. Yerel yönetim adı üstünde yönetme kabiliyetidir. Buraya imar yapalım, şuraya şu binayı yapalım, yöneticilik bu değil. Mimarlar ve Mühensiler Odaları ile fikir alışverişverişinde bulunacağız. Şehir plancılarımız var. Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılaşma yarışmalar düzenlenerek hayata geçirildi. Cüzi para ödülleri ile emek harcayıp, gönüllü olarak eser ortaya çıkaracak onlarca, yüzlerce, belki de binlerce yurttaşımız olduğuna inanıyorum. Komisyon kurarız, halkımızın oylamasına sunarız ve geleceğe miras bırakabileceğimiz eserler ortaya çıkarırız. “Ben şöyle istiyorum” demeyeceğim, fikirleri değerlendirip hayata geçireceğim. Gerçek yöneticilik böyle olmalı.

– Son olarak eklemek istedikleriniz?
Tüm siyasi partilerin temsilcileri ve diğer siyasi hareketlere gönül vermiş olan yurttaşlarımız seçimi kazandığımızda “bizden değil” algısıyla hareket etmesin. Bu bizde olmayacak, vatandaşımız kalbini ve gönlünü ferah tutsun. Bahsetmiş olduğum oluşum ve girişimlerimizin içerisinde yer alsınlar ki, ortak noktayı bulalım. “Belediye” sözcüğü gerçek anlamıyla değerini bulacak ve Akyurt yerel yönetimde tüm ülkeye örnek olacaktır. Kurumlar, kuruluşlar ve vatandaş bir araya geldiğinde her şeyi başarırız. Başarının anahtarı ve formülü bu olmalı.

Başkan Olsanız Ne Yapardınız?

Yorumlar kapalı.