Başkan Demirbaş: Çubuk için gecemizi gündüzümüze katıyoruz

featured
service

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Demirbaş, “İlçemizde en önemli konuların başında işsizlik olduğunu biliyorduk ve bu nedenle göreve geldiğimizde ilk olarak bu konuda çalışmalar yapmaya karar verdik. Üreten, ürettiğini ekonomiye kazandıran bir ilçe için kolları sıvadık ve istihdam artırıcı projelere yöneldik” dedi. 

Çubuk Belediyesi’nin istihdam, turizm, sağlık ve spor alanlarında yürütmüş olduğu çalışmalara değinen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş koronavirüs salgını nedeniyle verdikleri mücadeleyi de anlattı. Çubuk’un başkenti turizm üssü olacağını söyleyen Demirbaş, “Sahip olduğumuz doğal güzelliklerinin yanında, yöresel, kültürel ve coğrafi zenginlikleriyle Ankara’nın turizm üssü olmayı ilçemiz için hedef seçtik” dedi.İşte Başkan Demirbaş’ın açıklamaları:Başkan Demirbaş: Çubuk için gecemizi gündüzümüze katıyoruz 1

Çubuk Sanayi Kenti Olma Yolunda İlerliyor

Göreve geldiğimizde bizzat takipçisi olduğum ilk çalışmalardan biriside ilçemize yatırımcıları çekebilmek için çalışmalar yapmak oldu. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarda meyvesini vermeye başladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, ilçemiz Güldarpı Mahallesi’ndeki yaklaşık 31,3 hektarlık yani 320 dönümlük alan MAN Türkiye Anonim Şirketine münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi.

İstihdama Büyük Katkı Sağlayacak 

Resmi kararla birlikte söz konusu uluslararası firma tarafından ilçemize 450 milyon liralık yatırımla kurulacak fabrikada test merkezi, Ar-Ge merkezi, yeni nesil parça üretim tesisleri kurulacak. Yapım çalışmalarına başlanılan fabrikanın bölgemizdeki istihdama büyük katkı sunmasını bekliyoruz.

Dünya markası MAN Türkiye A.Ş.’nin ilçemizde yatırım yapmasında desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. İlçemize, Ankara’mıza ve ülkemize hayırlı olsun. Yapılan yatırım sadece Çubuk’un değil, Ankara’nın ve Türkiye’nin de ekonomisine de büyük katkı verecek.

Yazır Sanayi Bölgesinde Yatırımlar Başladı

İlçemize yatırım yaparak ekonomimize katkı sağlayan, teknoloji geliştiren ve istihdam oluşturan tüm yatırımcıları biz destekliyoruz. Belediye olarak tüm yatırımcılar başımızın tacıdır. Dünya otomotiv devi MAN’ın ilçemizde yatırım yapacağının duyulmasıyla birlikte özellikle o firmayla çalışan iş kollarının yatırım yapmak için ilçemizi seçmeye başladı.

İlçemiz her zaman tarım ve hayvancılıkla anılıyordu. Artık bunların yanında inşallah sanayi ile de anılacak. Bugün Yazır Mahallemizde bulunan sanayi bölgesinde Onur Fiber A.Ş.’nin ardından 3 ayrı firma daha yatırım yapmaya başladı. Yazır bölgemizdeki sanayi alanlarının artık yavaş yavaş hem temellerinin atıldığını hem buna ilişkin yeni girişimler yapılmaya başlandı. Tabi bu işletmelerin hızla yükselmesi bize mutluluk veriyor. Çünkü biz işsizlikle ilgili mücadele noktasında yatırımcıları bölgemize çekmek noktasında söz vermiştik. Buradaki tesislerin artık üretime geçtiğini ve vatandaşlarımızın çalıştığını gördükçe sevincimiz de artacak.

Organize Sanayi Bölgesi Oluşturmak İçin Kolları Sıvadık

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile görüşerek ilçemizde Organize Sanayi Bölgesi oluşturulmasını istedik. Kendilerine iki yer önerdik. Bunlardan biri de Kargın Mahallemizdeki hazine arazileri. Burada yatırım yapılmasını ve hem istihdama hem de ilçe ekonomisine katkı vermesini istiyoruz. İnşallah 3 bin dönümlük alanın OSB olarak tahsis edilmesi için görüşmelerimiz devam ediyor.

OSB Hayvancılık Projesinde Temeller Atılmaya Başladı

Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB Bölgesinde uzun zamandır yavaş işleyen sürece ivme kazandırarak bugün hem tapuların verilmesi hem de temelin atılması sürecine geldik. Hayvancılık sektörümüzün toparlanarak eski günlerdeki gibi pazar payımızın artacağımıza inanıyorum. Yeni atılımlarla da ilçemiz tarım, hayvancılık ve sanayi şehri alanında büyümesi devam edecek. Bir taraftan da üniversite kenti olan ilçemiz öğrenci sayısı da her geçen yıl artmaya devam edecektir.

Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB Bölgesi’ni her şeyiyle yatırım yapılacak seviyeye getirdik. Yolu, suyu, altyapısı, elektriği ve güvenlik sistemleriyle OSB alanımız hazır halde. Yüzde 80 hibe de buraya yatırım yapmayı cazip hale getirdik. Burada yaklaşık 4 işletmemiz ruhsatını alarak inşaat çalışmalarına başladı.

Başkan Demirbaş: Çubuk için gecemizi gündüzümüze katıyoruz 2

Çubuk Başkentin Turizm Üssü Olacak

Sahip olduğumuz doğal güzelliklerinin yanında, yöresel, kültürel ve coğrafi zenginlikleriyle Ankara’nın turizm üssü olmayı ilçemiz için hedef seçtik. Karagölü, Çubuk 2, Kavşakkaya, Koyunbaba Barajlarıyla ve yaylalarıyla çok sayıda mesire alanlarımız bulunuyor.  Bunların yanında önemli yöresel değerlerimiz var. Eti, turşusu, bazlaması, bulguru, yünü, balı, peyniri, tereyağı, sebzesi, meyvesi ile önemli değerlerimiz bulunuyor.

Otantik değerleriyle birlikte Turizm üssü bir mesire alanı ve Ankara’nın damak tadına hitap eden yöresel yemekleriyle inşallah ilçemizi gündeme getirmek için çalışacağız. Agat taşını uluslararası platforma taşıyacağız. Çubuk Turşu’su nasıl bir marka haline getirdiysek Çubuk Agat taşını da aynı şekilde uluslararası platforma taşımak istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Bu yarı değerli taşta bizim için çok önemli.

Başkan Demirbaş: Çubuk için gecemizi gündüzümüze katıyoruz 3

Melikşah Termal Suyunu Sağlık Turizmine Kazandırmak İstiyoruz

Bizim Büyükşehir Belediyemiz verdiğimiz önergede Melikşah Mahallemizde bulunan ve sağlığında Mustafa Kemal Atatürk’ünde ziyaret ettiği özellikle cilt hastalıklarına çok iyi geldiği bilimsel olarak da kanıtlanan termal suyun değerlendirilmesidir. Bu alana büyükşehir belediyemizle birlikte ortak bir çalışma yaparak sağlık turizmine kazandırmak istiyoruz. Yada bu alanı bize verirlerse biz burasında yapacağımız yatırımla ilçemize ve sağlık turizmine kazandırmak istiyor.

Başkan Demirbaş: Çubuk için gecemizi gündüzümüze katıyoruz 4

Ankara Bir İlki Gerçekleştirerek Engelsiz Spor Kulübünü Kurduk

Belediye olarak bir taraftan spor kulüplerine destek verirken diğer taraftan da belediyemiz tarafından kurulan Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü aracılığıyla bireysel spor dallarının güçlendirilmesi için çalışıyoruz.

Belediyemize ait iki spor kulübüyle gençlerimize profesyonel anlamda ücretsiz spor yapma imkanı sunuyor. Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü aracılığı ile her kesimden ve her yaştan gencimizin geleceğini şekillendirmesine zemin hazırlıyoruz. Amacımız engelli olan dezavantajlı çocuklarımızı hayata bağlamak, onların sosyalleşmesini sağlamak ve spor alanlarında başarılar elde etmelerini sağlayarak imkan verildiğinde neler yapabileceklerini hem ilçemize hem ailelerine hem de kendilerine göstermektir. Bu nedenle böyle bir faaliyete başladık. Kurslarımıza katılan çocuklarımız engellerini aşıp burada sosyalleşiyor. Okçuluk, judo, güreş, basketbol, voleybol, halter, satranç, futbol gibi bir çok branşta geçlerimize eğitim veriliyor.

Başkan Demirbaş: Çubuk için gecemizi gündüzümüze katıyoruz 5

Sokak Hayvanlar için ‘5 Yıldızlı’ tesis

Sokak Hayvanlarının sağlık kontrolleri ve beslenme odağının kapasitesini artırmak, sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Tahtayazı Mahallesi yolu üzerinde 8 dönüm alana Sokak Hayvanları Barınma ve Doğal Yaşam Parkı inşa ettik.

İçerisinde ilk kabul, kedi ve köpek barınma yerleri, serbest gezi alanları, köpek padokları, karantina yeri ve poliklinik servisleri bulunan hayvan barınağı hizmete girdi. Şirin güzel oyun parkı niteliğinde güzel bir doğal barınma ortamı oldu. Yaptığımız bu tesisi hayvan hakları savunucuları ve vatandaşlarımız tarafından da tam not aldı. Bir çok ilçeye de örnek gösteriliyor.Başkan Demirbaş: Çubuk için gecemizi gündüzümüze katıyoruz 6

Koronavirüs ile Mücadeleye İlk Başlayan Belediyelerden Birisiyiz

Belediye olarak yeni tip koronavirüse (Kovid-19) henüz Türkiye’de yaygınlaşmadan ekip kurarak toplu taşıma araçları, cami ve mescitler, Pazar yerleri, okullar ve kurumlarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına başladık. Türkiye’de önlemler alınmaya başlanır başlanmaz da bu çalışmalarımızı genişleterek, özel araçlar, apartmanlar, tüm kamu kurum ve kuruluşları, tüm iş yerleri ve mahallelerde dezenfekte çalışmalarını artırdık. Şuanda belediye personellerimizin büyük bir kısmı koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışmalar yürütüyor.

İlçemizi köşe bucak dezenfekte ediyoruz

Günlük 2 bin araç Covid-19 tüneliyle dezenfekte ediliyor. Sağlıkçılarımız başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımızın maske ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu güne kadar 110 bin maske dağıtımı yaptık. Tüm esnafımıza maske, kolonya ve dezenfekten ürünlerin olduğu paketler dağıttık. Şimdi de vatandaşlarımıza dağıtmaya başladık. Pazarlarda aldığımızı tedbirlerin yanında tüm iş yerlerimizde sıkı tedbirler aldık ve bu konuda 7/24 saat denetimlerimiz devam ediyor.

Başkan Demirbaş: Çubuk için gecemizi gündüzümüze katıyoruz 7

Haftada 10 bin maske üretimi yapıyoruz

Belediye olarak bizim katkılarımız ve Çubuk Kaymakamlığı koordinesinde Çubuk Halk Eğitim Merkezimizin gönüllü usta öğreticileri tarafından evlerde maske üretimine başladık. Artık ilçemizin maske ihtiyacını gönüllülerimiz evlerinde üretiyor. Bu çok güzel bir gelişme. Kurtuluş Savaşımızda nasıl kadınlarımız cepheye cephane ürettilerse bu gün bu zorlu süreçte usta öğreticilerimizde evlerinde maske üretiyor. Gönüllüler haftalık 10 bin maske üreterek ilçemizin maske ihtiyacını karşılıyorlar. Ben buradan başta halk eğitim müdürümüz Mustafa Mesçioğlu ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Bunun taktir edilecek örnek bir çalışma olduğuna inanıyorum.

Başkan Demirbaş: Çubuk için gecemizi gündüzümüze katıyoruz