AYANTAŞ, FUAR ALANI HAKKINDA KONUŞTU: ŞOK OLDUK

featured
service

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş Pal Doğa Radyo’da “Netlik Ayarı” programında Leyla Yiğit Aras’ın konuğu oldu.

“HABERİM YOKTU”

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, “Akyurt’ta fuar alanının yapılmasını istiyoruz, ancak Akyurt sadece fuardan ibaret bir ilçe değil, vatandaşlarımız morallerini bozmasınlar” dedi.Cumhurbaşkanı’nın açıklaması hakkında “Benim dahi bilgim yoktu” diyen Ayantaş, şöyle konuştu “Ben duyduğumda çok üzüldüm, aşağı yukarı 2009 yılında imar planını bitirdiğimizde bu projeyi sadece Akyurt’un projesi olarak görmedik. Ankara’nın kuzeyinde gelişmeye büyümeye katkı sağlayacak havalimanının yanı başında bir proje olarak düşündüğümüz bir projeydi. 2009 yılından beri Akyurt’taki vatandaşlarımız daha doğrusu Ankara’nın kuzeyindeki vatandaşlarımız heyecanla bekliyor. Bu proje büyükşehir belediyemizin veya hükümetimizin bir projesi değildi, bu proje bizim Akyurt Belediyemiz tarafından hazırlanmış, daha sonra Büyükşehir ve Hükümetimiz tarafından kabul edilmiş bir projeydi. Ankara’nın belli başlı 2 projesi vardı, bunlardan bir tanesi fuar alanı, bir tanesi de otonomi projesiydi, Allah’a şükür Otonomi projesi yapıldı ve bölgemize ciddi bir imkan sağladı. Fuarla da bunu taçlandıralım istiyorduk ama dün benim dahi bilgim yoktu. Bir anda Cumhurbaşkanımızın böyle bir şey söylemesiyle beraber herkes heyecanlandı. Akyurt’ta çabucak yapılacak, bitecek, Cumhurbaşkanımızda destek veriyor hesabıyla Ankara’nın En’leri Ödül Töreni’ndeyken bizim arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımıza “Akyurt sizinle gurur duyuyor” diye slogan attığında oradan Cumhurbaşkanımız galiba Akyurt’a bu projeyi yapamayacağız gibi bir ifade kullandı ama tabi bu “galiba” ifadesi her iki anlama da geliyor. Yani bu yapılacağı anlamına da geliyor, yapılamayacağı anlamına da geliyor.

“GEREKLİ YERLER İLE GÖRÜŞME YAPACAĞIZ”

Tabi biz de gerekli kurullarımızla görüşmeler yapıyoruz, dün Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bu konuda bir görüşme yaptık. Bugün meclis üyesi arkadaşlarımızla, Akyurt’taki sivil toplum örgütleri ile çevremizdeki ilçe belediye başkanlarımızla görüştük. Gerekli yerler ile görüşmelerimizi yapacağız, sonuçta bir siyasi ahlaki ölçü içerisinde hakkımızı savunmaya çalışacağız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın, biz de gerekli çalışmaları yapıyoruz, bu konuda net olarak bilgilenmiş değiliz. Ortada bir de fuar yapma şirketimiz var, sonuçta fuar şirketi ile de bir toplantı yapacağız. Net bilgi sahibi değiliz.

“TAM İHALE İLANLARINA ÇIKACAĞIZ… ŞOK OLDUK”

Daha önce ihaleye çıkmıştık tam sözleşme yapacağız o talihsiz 15 Temmuz akşamını yaşadık. O gün sözleşme yapamadık, hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine maruz kaldığımız bir gündü o gün, sözleşmeyi imzalayamadık, iptal oldu. Daha sonra yine bir hazırlık içerisine girildi, tam ihale ilanlarına çıkacağız bu seferde Melih Bey ile ilgili bir gelişme oldu, ondan dolayı yapamadık. Şimdi de ihale ilanındayız, ayın 24’ünde ilana çıktık, projesi hazır, her şeyi hazır, parası hazır, Aralık ayının 25’inde de ihalesi yapılacaktı. Dün biz de böyle bir şey duyunca gerçekten şok olduk. Gerekli çalışmaları yapıyoruz, burası kesin bitti anlamına gelmiyor.”

“MAĞDURİYET SÖZ KONUSU”

Program sunucusu Leyla Yiğit Aras’ın “Bu bölgede yatırımcılar orada mülk edindiler” demesi üzerine Ayantaş, “Tabi ki bu süre kısa bir süre değil 2009’dan beri konuşulan bir proje. Elbete Ankara ve Türkiye’nin herhangi bir yerinde yatırım yapılıyorsa, o bölgede insanlar yatırım yapıyor. Tabi ki bu yatırım yapan insanların da mağduriyeti söz konusudur. Yani bunu da dikkate almak lazım, çünkü buradaki bir proje hazırlanıp da iptal olmuş değil, 2015 seçimlerinden önce bakanlarımızın, milletvekillerinin, vatandaşların katılımıyla temel atıldı buraya. Temel atılmış bir yerde, ihaleye çıktığımız bir aşamada böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması elbette üzüyor. Vatandaşımızı bu konuda bilgilendireceğiz. Ankara’nın dün konuştuğu en önemli konu budur.” ifadelerini kullandı.
AYANTAŞ, FUAR ALANI HAKKINDA KONUŞTU: ŞOK OLDUK

Yorumlar kapalı.