Ayantaş: Fuar Alanı 2019’da Bitecek

featured
service
Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt’ta yapılacak olan Ankara Uluslararası Fuar Alanı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Ayantaş, fuar alanının Temmuz 2019’da tamamlanacağını belirtti.
Ankara Uluslararası Fuar Alanı’nın 246 milyon TL ile ihale edildiğini ifade eden Ayantaş, firmanın şantiye çalışmalarına başladığını ve ruhsat için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduğunu söyledi. Sosyal medyada yer alan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Ayantaş, “Fuar Alanı inşaası için çalışmalara başlandı, herhangi bir sıkıntı yok. Sosyal medyada çıkan asılsız iddialara vatandaşlarımız mahal vermesinler. Bu süreç içerisinde hükümet, valilik, Fuar A.Ş. ve  %5 hisseye sahip olan Akyurt Belediyesi olarak projenin takipçisi olduk, 2018 sonuna kadar kaba inşaası bitecek olan Fuar Alanı 2019 Temmuz Ayı’nda tamamlanacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir tereddütü bulunmasın” dedi.
AYNI ANDA 4 FUAR
Projenin detayları ile ilgili de bilgi veren Ayantaş, “Proje mimari olarak kervansaray modeli ile hazırlandı. Girişte iki adet sütun ile ziyaretçilerini karşılayacak. Toplamda 575 bin metrekarelik alana inşaa edilecek olan fuar alanı 115 bin metrekarelik kapalı alan ve 40 bin metrekarelik kapalı sergi alanına sahip olacak. Sergi alanı 10’ar bin veya 20’şer bin metrakarelik alanlar olarak kullanılabilecek ve aynı anda 4 farklı fuar gerçekleştirilebilecek” dedi.
“BÖLGEMİZE YENİ YATIRIMLAR KAZANDIRACAK”
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusunda taahhütte bulunduğunu dile getiren Ayantaş, “Metro projesi için çalışmalar da sürüdürülüyor. Metro tamamlanana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi ulaşım konusunda destek sağlayacak, metro tamamlandığında da bölgeye ulaşım daha da kolaylaşacacak. Fuar alanı sadece ilçemize değil, Kuzey Ankara olarak tabir ettiğimiz Keçiören’in bir kısmı, Pursaklar, Çubuk ve Kalecik’e de ciddi katkılar sağlayacak. Bu proje zincirin bir parçası bundan sonrasını da düşünmek zorundayız. Bölgemize yapılacak olan yatırımlarında önünü açacaktır, sonrasında gelebilecek olan projelerde bizim için önemli. Örneğin Güzelhisar Mahallemizde daha önce özel firma tarafından yapılacağı belirtilen bin 800 konutluk proje de fuar alanını bekliyordu. Onlarda çalışmalarını hızlandırdılar. Kuzey Ankara ilk defa bir alışveriş merkesine sahip oluyor, Otonomi’nin hemen yanında inşaası başlayan AVM projesi ve Otonomi ile Çubuk Çayı arasındaki alana belediye olarak yapacağımız olan mesire alanı projemiz Fuar Alanı ile bütünlük sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Ayantaş: Fuar Alanı 2019'da Bitecek 1  Ayantaş: Fuar Alanı 2019'da Bitecek 2 Ayantaş: Fuar Alanı 2019'da Bitecek 3
Ayantaş: Fuar Alanı 2019’da Bitecek