Athena’yla Cumhuriyetin 96. Yıl Coşkusu

featured
service

Mansur Yavaş: “Atam, Ankara artık emin ellerde. Cumhuriyetimiz emin ellerde ve ilelebet yaşayacak”

Alper Taşdelen: Bizler, Mustafa Kemal’in askerleri olarak Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı”

Çankaya Belediyesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Anıtpark’ta düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserinde on binlerce  Ankaralı Athena’yla coştu. Bahçelievler 7. Cadde’den başlayan meşaleli yürüyüşe katılan binlerce Başkentli, Anıtpark’ta Cumhuriyetin 96. yaşını kutladı.

Çankaya Belediyesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Anıtpark’ta düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserinde on binlerce Ankaralı Athena’yla coştu. Konser öncesi Bahçelievler 7. Cadde’de buluşan 7’den 70’e binlerce vatandaş, ellerindeki meşaleler ve Türk Bayraklarıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katılımıyla Anıtpark’a kadar yürüdü.

TAŞDELEN: “CUMHURİYETİMİZİ SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”

Anıtkabir’in yanı başında bulunan Anıtpark’ı hınca hınç dolduran Ankaralılara hitap eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bizler Ankaralılar ve Çankayalılar olarak çok şanslıyız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim hatıralarımın yaşayacağı yer Çankaya olacaktır’ der. Milli bayramlarımızı hemen Anıtkabirimizin yani Ata’mızın yanında kutluyoruz ne mutlu bize” diye konuştu. Coşkulu halka hitap eden Alper Taşdelen konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet bize masa başında birileri tarafından verilmedi. Biz Türk milleti olarak emperyalizme karşı savaşarak, kanımızla bu vatanın sınırlarını çizdik. Cumhuriyet ümmetten bir ulus yarattı. Cumhuriyet padişaha kul olmaktan özgür yurttaş olmayı yarattı. Mustafa Kemal bize bilimi ve aklı bıraktı ve her zaman milletine güvenerek egemenliği milletine verdi. Bizler O’nun mirasına her zaman sahip çıkacağız ama asla miras yedi olmayacağız. Bizler, Mustafa Kemal’in askerleri olarak Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı.”

 

YAVAŞ: “ATAM, ANKARA ARTIK EMİN ELLERDE”

 “Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yıldönümü için bir araya geldik. Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz” sözleriyle konuşmasına başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Anıtkabir’in yanından Ata’ma seslenmek istiyorum: Ata’m, Ankara artık emin ellerde. Cumhuriyetimiz emin ellerde ve ilelebet yaşayacak. Türkiye ilelebet vatanımız olacak ve inşallah ülkemiz komşularıyla birlikte yaşadığı bu kabustan kurtulup aydınlık günlere gidecek. Ankara’da kimseyi ötekileştirmeden, şeffaf olarak yaptığımız çalışmalar inşallah Türkiye’nin tüm sathına yayılacak ve inşallah bundan sonra yerel yönetimlerle birlikte genel yönetimde de huzur hakim olacak” diye konuştu. Ankaralıların bayramını kutlayarak sözlerini tamamlayan Yavaş, Cumhuriyetin 100. Yılını çok daha muhteşem şekilde kutlayacaklarını bildirdi.

Konuşmaların ardın Athena sevilen şarkılarıyla Başkentlilere unutulmaz bir bayram yaşattı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Athena grubuna çiçek vererek binlerce Başkentliyle fotoğraf çektirdi.

Athena'yla Cumhuriyetin 96. Yıl Coşkusu 1 Athena'yla Cumhuriyetin 96. Yıl Coşkusu 2
Athena’yla Cumhuriyetin 96. Yıl Coşkusu