Ata’nın toprağı Yenimahalle’de

featured
service

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 16-19 Mayıs tarihlerinde geleneksel olarak düzenlenen Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu sporcuları ile 100. yıl kapsamında Samsundan Ankara’ya yürüyen ekibi Ankara çiftlik kavşağında karşıladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramın dolayısıyla 32. si düzenlenen koşunun sonrasında Selanik’ten ve Samsun Onur Anıtı önünden gelen Türk Bayrağına sarılı toprağı, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve CHP Yenimahalle İlçe Başkanı ile birlikte teslim alan Başkan Yaşar “Her yıl düzenlenen bu koşu, bu sene çok daha büyük bir önem taşıyor. 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsundan yola çıkışının 100. yılını coşkuyla kutluyoruz. Böylesine anlamlı bir etkinlikte, Ata’nın toprağını Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de teslim almaktan gurur duyuyorum ”dedi.

Ata'nın toprağı Yenimahalle'de 1

Sporcular çiçeklerle karşılandı

23 Nisanda Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi tarafından başlatılan 25 günlük yürüyüş sonrasında Selanik’ten gelen sporcularla Ankara girişinde buluşan ekip Başkan Yaşar ve CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener tarafından çiçeklerle karşılandı.

Selanik’te bulunan, Atatürk’ün doğduğu evden alınan toprağı Anıtkabir’e ulaştırmak için yola çıkarak, 55 saatte 756 km yol kat eden 50’ye yakın sporcuya teşekkür plaketi veren Yaşar “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda yürüyeceğiz. Bu ülkenin insanları daha nice 100 yıllarda Cumhuriyetin değerlerine bağlı olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, Atatürk’ün ışında yürümeye devam edecektir. Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden ve milli mücadelenin başlatıldığı yer olan Samsundan gelen toprakların Yenimahalle’de buluşması bizim için gurur verici bir husustur. Bu önemli görevi yerine getiren tüm sporcuları kutluyorum, emeklerine sağlık diyorum.” şeklinde konuştu.

Ata’nın toprağı Yenimahalle’de