Akyurt’tan bir şey olur…

service
“Akyurt’tan birşey olmaz” bu kelime, belki umutsuzluğun belki de bir özlemin ifadesi… Hiç denenmemiş olan, uğraşılmamış olana da söylenebilir bazen “birşey olmaz” sözü.
“Bizden birşey olmaz”, “Herkes elini taşın altına bir koysa…”, “Bizim millette birlik ve beraberlik yok” gibi sözler dillendirilir, belki yılgınlığın, belki de çaresizliğin ifadesidir. Ve evet bazen de denenmemiş olanlar için de dile getirilir.
Sivil toplum örgütlülüğü Akyurt’ta denenmiştir, başarılı çalışmalara da imza atılmıştır. Ancak hiçbir zaman toplumsal örgütlülüğü sağlayan, dinamikleri ortaya çıkarabilecek bir güce sahip sivil toplum örgütlülüğü bugüne kadar sağlanamadı.
Toplumun farklı kesimlerinin bir araya gelmesi, bazı alanlarda uzman kişilerin gönüllü olarak toplum yararına hizmet etmesi sayesinde dünyada ve ülkemizde sayısız çalışmalara ve projelere imza atılmıştır. Ve hayatta başarılı olan hiçkimse “birşey olmaz” sözüyle işe başlamamıştır. Hayaller kurulur, örnekler incelenir, zaten yapılmış ve başarılmış olan çalışmalar geliştirilir, insanlığın gelişimi de buna paralel olarak varlığından bugüne ilerleme kaydetmektedir.
Akyurt Kalkınma Derneği kurulduğunda da, bazıları “Akyurt’tan birşey olmaz” diyerek kuruluşumuzu tebrik ettiler. Akyurt’un, ilçemiz halkının bu sözü hak etmediğini düşünüyoruz.
Toplumun sorunlarını takip eden ve yine bu sorunlar için toplumun kendisine başvuran, başarının azimle ve çalışmayla geldiğini gösteren ve birlikteliği sağlayan bir dernek hayal mi sizce? Hayalse, biz bu hayali kurarak yola çıktık…
Kültür ve sanat faaliyetlerinin artırılması, öğretenin de öğrenenin de Akyurt Halkı’ndan çıkması, bireysel kalkınma yerine toplumsal kalkınmanın ön planda tutularak, bu anlamda tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda projeler geliştirmek. Kurslar açmak, toplumun eğitimi ile birlikte başarının formülünü keşfetmek, nasıl yol alınacağını bilebilmek… Hayal mi sizce?
Gençlerin enerjisini spora ve sanata harcaması, kadınlarımızın hünerli elleriyle ürün üretebilmeleri ve bunların pazarlanması, birçok alanda lider bir Akyurt ve Akyurt Halkı örgütlemek bir hayal mi sizce?
Ancak şu “birşey olmaz” sözünü ortadan silip atmak gerek, “bizden birşey olur, başarabiliriz” diyebilmek gerek.
Kurum ve kuruluşların işbirliği, Akyurt Halkının katılımı ile neler yapabileceğimizi, neler başarabileceğimizi gelin birlikte gösterelim, birlikten kuvvet doğar anlayışıyla, Akyurt’un ilçe halkının tüm gereksinimlerinin eksiksiz ve sorunsuz sağlanabileceği bir yaşam alanı inşaa edelim…
Akyurt’un kalkınmasının formülü burada… Akyurt Kalkınma Derneği yola çıktı…
Sizleri de aramıza bekliyoruz. Akyurt Gönüllüleri başaracak…
Akyurt’tan bir şey olur…