Akyurt’ta Nohut Üreticisine Çifte Bayram

featured
service

Akyurt’ta Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ilk defa nohut alımına başlandı. 

Akyurt’ta nohut üreticisinin yüzünü güldürecek bir uygulamaya imza atan Akyurt Ziraat Odası Başkanı Satılmış Kartal, TMO’yu ziyaret ederek nohut alımını yerinde inceledi. Üreticilerin mağdur olmaması için Akyurt’ta ilk defa TMO tarafından nohut alımı yapıldığını belirten Kartal, çevre ilçe çiftçilerinin de ürünlerini Akyurt’a getirdiğini ifade etti.

Çiftçilerin uygulama ile yüzünün güldüğünü belirten Kartal “Üreticilerimizin nohutlarını çevre ilçelere gitmeden Akyurt TMO’ya satabilmeleri adına gerçekleştirdiğimiz girişimler sonucu alımlar başladı. İlçemizde ilk defa TMO tarafından nohut alımı gerçekleştiriliyor. Bu sayede çitfçilerimiz tüccarların belirlediği fiyatın üzerinde nohutunu satabiliyor. Çiftçilerimizin bu hizmetten faydalanmasını sağlayan Ankara Milletvekili Sayın Emrullah İşler ve Akyurt Belediye Başkanı Sayın Hilal Ayık’a teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.

TMO’nun nohutun kilosunu 2,90 TL ile 3,20 TL arasında değişen fiyatlara aldığını söyleyen çiftçiler ise bu rakamın tüccarların aldığı fiyatın üzerinde olduğunu belirterek uygulamadan memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Akyurt'ta Nohut Üreticisine Çifte Bayram 1 Akyurt'ta Nohut Üreticisine Çifte Bayram 2 
Akyurt’ta Nohut Üreticisine Çifte Bayram