Akyurt’ta Kentsel Dönüşüm Vakti…

featured
service

Akyurt’un yıllardır beklediği kentsel dönüşümün vakti geldi. Beyazıt Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Cumhuriyet Meydanı ve Merkez Cami çevresinde de genişletme çalışmalarına başlanacak.

Akyurt Belediyesi tarafından yürütülecek olan kentsel dönüşüm öncesinde Akyurt Belediyesi tarafından halka açık toplantı düzenlenecek. Toplantıda “Kentsel Dönüşüm nedir, aşamaları nelerdir?” gibi akla gelebilecek soruların yanında, kentsel dönüşüm kapsamında Beyazıt Mahallesi’nin ilk yerleşim alanı tamamen değişime uğrayacağı için hak sahibi vatandaşların diğer soruları da yanıt bulacak.

Toplantı ile birlikte hak sahibi vatandaşların tüm sorularının yanıt bulacağını belirten Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, yıllardır beklenen projenin hayata geçirileceğini söyledi. Başkan Ayık “Yıllardır başladı, başlayacak diye uğraş verilen Beyazıt Mahallesi kentsel dönüşüm çalışması nihayet başlıyor. Beyazıt Mahallesinde ikamet eden ya da kentsel dönüşüme uğrayacak bölgede hak sahibi olan tüm vatandaşlarımız için çalışmaların başlamasından hemen önce bir toplantı tertip ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum her konuda bize yardımcı olmaktadır. 7 Kasım tarihinde yapacağımız toplantıya kendisini de davet ettik. Bu aşamaya gelebildiğimiz için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Ankara Milletvekillerimiz Zeynep Yıldız, Emrullah İşler, Arife Polat Düzgün, Orhan Yeğin ile TOKİ Başkanı Ömer Bulut da toplantının davetlileri arasındalar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen ve GEDAŞ (Gayrimenkul Değerleme A.Ş.) Genel Müdürü Cengiz Erdem sorulara cevap verecek. Bütün Akyurt halkını ve doğrudan hak sahibi tüm vatandaşlarımızı toplantıya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Beyazıt Mahallesi Kentsel Dönüşümü ve Merkez Cami çevre düzenlemesi toplantısı 07 Kasım Perşembe günü Saat: 13.30’da Akyurt Belediyesi Necip Fazıl Konferans Salonu’nda yapılacak.

Akyurt’ta Kentsel Dönüşüm Vakti…