Akyurt’ta kapı kapı ekmek dağıtımı başladı

featured
service
Büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Akyurt’ta belediye ekipleri talep eden vatandaşların evlerine ekmek ulaştırmaya başladı.
“EKMEK İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEYE BAŞLADIK”
2 gün sürecek olan sokağa çıkma yasağı ile birlikte tüm tedbirleri aldıklarını duyuran Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlerimizde ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı süresince insanların mağdur olmaması için görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Sabah saatlerinden itibaren Çözüm Merkezi ve Zabıta ekiplerimizin hızlı organize olmasıyla sokağa çıkma yasağı süresince Akyurtluların ekmek ihtiyaçlarına cevap vermeye başladık. 844 1 844 numaralı telefonumuza gelen çağrılarda ekmek ihtiyaçlarını bildiren vatandaşlarımızın adreslerine ekmekleri teslim edilmeye başlandı” ifadelerini kullandı.
Akyurt'ta kapı kapı ekmek dağıtımı başladı 1
UZAK MAHALLELERDE MUHTARLARLA İŞBİRLİĞİ
İlçe merkezine uzak mahallelerde de muhtarlıkların talepleri doğrultusunda ekmek dağıtımını sürdürdüklerini belirten Başkan Ayık, “Merkez mahallelerimize Belediyemiz dağıtım yaparken, diğer mahallelerimizde ise muhtarlarımızı harekete geçirdik. Ekmek ihtiyacı olan vatandaşımız muhtarına istediği ekmek sayısını bildiriyor, toplanan sayı adedince ekmek, fırınlardan alınarak toplu halde mahalle muhtarlarına teslim ediliyor. Yalnızca 65 yaş sınırı gözetmeksizin tüm telefonlara olumlu cevap veriyoruz. Bu süreçte olağanüstü çaba gösteren çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Akyurt'ta kapı kapı ekmek dağıtımı başladı 2
Diğer taraftan ilçede faaliyet gösteren fırınlarda kendi araçları ve personeli ile evlere ekmek ulaştırmaya devam ediyor.
Akyurt'ta kapı kapı ekmek dağıtımı başladı 3 Akyurt'ta kapı kapı ekmek dağıtımı başladı 4
Akyurt’ta kapı kapı ekmek dağıtımı başladı