Akyurt’ta Dekoratif El Sanatları Sergisi

featured
service
Akyurt’ta Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Menekşe Tezcan’ın eserlerinin yer aldığı sergi Akyurtlu sanatseverlerle buluştu.
Akyurt Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Menekşe Tezcan’ın yapmış olduğu dekoratif eserler için kurulan sergi Akyurt Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverler ile buluştu. Serginin açılışına Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Gürbüz ve Akyurtlu sanatseverler katıldı.
Cuma gününe kadar ziyarete açık olan sergide yağlı boya tablolar, ahşap süsleme ve ahşap yakma sanatı ile hazırlanan eserler sergileniyor. Yaklaşık 3 yıllık bir emeğin ardından bu eserlerin ortaya çıktığını belirten Akyurt Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Menekşe Tezcan “Bir çoğumuzun işe yaramayacağını düşündüğü çöpe atılacak olan eşyaları değerlendirerek bunları dekoratif bir sanat eserine dönüştürdüm. Halk Eğitim Merkezi olarak da kursiyerlerimize bu alandaki eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Merkezimizde yer alan dekoratif el sanatları dersine Akyurtlu kadınlarımız katılım göstererek aile ekonomilerine katkı sağlayabilirler” dedi.
Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise “Kültür Merkezimizde açılan sergi sayısında her yıl artış yaşanıyor. Sanatın ve sanata olan ilginin gelişmesi için bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor. Büyük emekler ve özveri ile hazırlanan bu sergi için öğretmenimizi tebrik ediyorum” dedi.
 Akyurt'ta Dekoratif El Sanatları Sergisi 1
Akyurt'ta Dekoratif El Sanatları Sergisi 2
Akyurt'ta Dekoratif El Sanatları Sergisi 3 Akyurt'ta Dekoratif El Sanatları Sergisi 4 Akyurt'ta Dekoratif El Sanatları Sergisi 5
Akyurt’ta Dekoratif El Sanatları Sergisi