Akyurt Okuyor İle Öğrenciler Çanakkale Yolcusu

featured
service

Akyurt Belediyesi’nin Akyurt Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Çanakkale gezisi ödüllü 4’üncü kitap okuma yarışması sonuçlandı.

Akyurt Belediyesi Necip Fazıl Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirel, Başkan Vekili Resul Can, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Emanet, Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ödül töreninde yaptığı konuşmada “Akyurt okuyor yarışması Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız en kıymetli çalışmalardan bir tanesidir. Bundaki esas amacımız gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Bunun neticesinde de ödül olarak sunulan şey Çanakkale gezisi. Yani ecdadın yattığı yeri gidip ziyaret edecekler. Milli ve manevi değerlerimize sahip gençler yetişsin istiyoruz. Bu şekilde iki taraftan da kazanıyorlar. Hem kitaplarını okuyorlar, hem de gidip, tarihin yazıldığı yeri görme imkanına sahip oluyorlar. Bizler de bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduk. Emeği geçen kıymetli hocalarımızdan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüzden, katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genç kardeşlerime de kitapları okudukları için ayrıca ve özellikle teşekkür ediyorum. Ben de kitap okumayı seven bir ablaları olarak kendilerine şöyle bir teklifte bulunmak istiyorum. Kitap arkadaşı olabiliriz. Sevdiğiniz kitapları getirin, ben de size sevdiğim kitaplardan vereyim. Bu alışkanlığı birlikte kazanalım. Ödül alacak arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu yarışmaların kaybedeni olmaz. O kitapları okuyarak hepiniz kazandınız. Emekleriniz için ayrıca sizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İlkokul kategorisinde sırasıyla Özge Geçili, Maksuda Konakman ve İrem Sıla 1, 2 ve 3’üncü sırayı aldılar. Ortaokul kategorisinde birinci Büşra Ak, ikinci Sıla Taşdelen, üçüncü Sema Alıç olurken, lise kategorisinde Vehrinur Gencer birinci, Damla Akçay ikinci, Ayşenur Yeğen üçüncü oldu. Lise kategorisinde dereceye giren öğrencilere ödülleri olan Cumhuriyet altını, yarım altın ve çeyrek altını Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık verirken, diğer kategorilerde ödülleri Akyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirel ve Başkan Vekili Resul Can verdi.

Başkan Hilal Ayık törenin ardından öğrencilerle uzun uzun sohbet etti ve fuaye alanında Akyurt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin resim sergisini açarak eserleri inceledi.

Akyurt Okuyor İle Öğrenciler Çanakkale Yolcusu