“Akyurt Dışında Yapılması Kabul Edilemez”

featured
service

Akyurt Kalkınma Derneği Başkanı Onur Kök, “Yaşanan bu gelişmeleri “karar değişikliği” olarak değerlendirmek istemiyoruz, fuar alanı Ankara’da yaşayan 5 milyon yurttaş için şekillendirildi ve Akyurt’a yapılmalıdır.” dedi.

“BÜROKRATİZMİN SONUCU”

Akyurt Kalkınma Derneği Başkanı Onur Kök, fuar alanında “fikir değişikliği”ni doğru bulmadığını belirterek yaşananları “bürokratizmin sonucu” olarak değerlendirdi. Kök, yapmış olduğu açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Akyurt’ta Fedai Yağcı’nın belediye başkanı olduğu dönemde yeri ayrıldığı belirtilen daha sonra AK Partili Belediye tarafından şekillendirilen ve somutlaşan Fuar Alanı Projesinin Akyurt ilçesi dışında herhangi bir yerde gerçekleştirilmesi kabul edilemez.Türkiye’nin herhangi bir yerine yapılacak olan, herhangi bir yatırım ülkede yaşayan 80 milyon yurttaşın yararınadır. Ancak, fuar alanı konusunda yaşanan tüm süreçler göz önüne alındığında Akyurt Halkı’na ve bölge halkına yapılan bir haksızlık söz konusudur.2015 genel seçimleri öncesinde temeli atılan ancak daha sonra bir arpa boyu yol alınamayan fuar alanı projesinin ihale sürecinde “adres değişikliği”nin gündemde olması fikir değişikliğinden farklı olarak, bürokratizmin bir sonucu olarak algılanmaktadır.

ULAŞIM SORUNU İDDİASI GERÇEKÇİ DEĞİL

Fuar alanında adres değişikliği sebebi olarak gösterilen “Akyurt’un uzak olması, metro olmaması” gidi nedenlerin hiçbir gerçekçi yanı bulunmamaktadır, fuar alanı şehir merkezine yaklaşık 22 km. uzaklıkta projelendirilmiştir. Ankara’yı merkez şehirlerden ibaret olarak değerlendirmekte büyük bir yanılgıdır. Ankara 25 ilçesi ile bir bütündür, kaldı ki, büyükşehir yasası ile Ankara’da köy vasfını taşıyan hiçbir yerleşim yeri dahi kalmamıştır. Bu anlamda yıllardır “taşra” olarak değerlendirilen kuzey ilçeleri “dış kapının mandalı” olarak görülmemelidir. Ulaşımın bahane edilmesi de “metro projesi”nin sadece söylem olduğunu akıllara getirmektedir.

ANKARA RAHAT NEFES ALMALI

Otonomi projelendirildiğinde, “Türkiye’nin heryerine 1 saat uzaklıkta” sloganı ile inşaa edilmişti. Bizlerde bu bölgenin insanları olarak rahatlıkla olası yeni bir tercih alanının tüm ülkeye uzak kaldığını ifade edebiliriz. Amaç sorun çıkarmaksa birçok bahane üretilebilir. Millete hizmetin bahanesi olmamalıdır. Ankara’nın dar bir alandan ibaret olarak görülmesi şehirleşme, ulaşım ve trafik sıkışıklığı sorununu da beraberinde getirecektir. Geçtiğimiz 10 yıllık süreçte tüm bunlar gözönüne alınarak, fuar alanı projesi şekillendirilmiş, bakanlar kurulu kararı dahi alınmıştır.

FUAR ALANI ÇIKMAZA GİRER

10 yılda yaşanan tüm gelişmeleri tek tek ele almak bile neredeyse imkansızken, ihale tarihine 1 ay kala fikir değişikliği Ankara’nın hatta Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan fuar alanını çıkmaza sokmaktadır. Bölgemizde havalimanının yer alması ve fuar alanının yapılacak olması nedeniyle birçok yatırımcı burada fabrika kurarak üretime geçmiştir. Diğer taraftan 10 yıldır dillendirilen bu proje yada vaad de diyebiliriz halkın siyasete olan güvensizliğine de neden olacaktır. Yaşanan bu gelişmeleri “karar değişikliği” olarak değerlendirmek istemiyoruz, fuar alanı Ankara’da yaşayan 5 milyon yurttaş için şekillendirildi ve Akyurt’a yapılmalıdır.”
“Akyurt Dışında Yapılması Kabul Edilemez”

Yorumlar kapalı.