Akyurt Belediyesi’nden açıklama: Büyükşehir’in sorumluluğunda

featured
service

Akyurt İlçesi Nurettin Cankurtaran Caddesi’nde bulunan kavşaklara konulan kasisler gelen tepkiler üzerine kaldırıldı. Sürücüler kasislerde kullanılan çivilerin çıkarak tehlikeye neden olması ve araçlarına zarar verdiğini gerekçe göstererek uygulamayı eleştirmişti. Kullanılan kasisler bugün sökülürken Akyurt Belediyesi Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Neden ışık tercih edilmedi? Kavşaklardan biri neden kapatılmadı? Neden asfalt kasis yapılmadı? gibi bir çok soruya maruz kaldık. Caddeler Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. Vatandaşlarımızdan gelen taleplerle birlikte bu soruların tamamı aylar önce Büyükşehir Belediyesine iletilmiş ancak hepsine red cevabı alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

“NEDEN IŞIK TERCİH EDİLMEDİ?”

“Nurettin Cankurtaran Caddemizin kasislerini bildiğiniz üzere bugün kaldırdık. Çalışmanın yapılma amacı bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın gece geç saatlerde 0 çizen araç seslerinden rahatsızlık duyması ve bahsi geçen kavşaklarda neredeyse her gün kaza meydana gelmesiydi.” ifadelerinin yer aldığı açıklamada şu sözlere yer verildi:
Kavşaklarda yapılan çalışmanın ardından yaya geçitleri öncesinde kasis yapılması planlanmış idi (kavşaklarda yapılan çalışmalara gelen tepki üzerine yapılmamıştır).
Neden ışık tercih edilmedi? Kavşaklardan biri neden kapatılmadı? Neden asfalt kasis yapılmadı? gibi bir çok soruya maruz kaldık. Caddeler Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır.

“HEPSİNE RED CEVABI ALDIK”
Vatandaşlarımızdan gelen taleplerle birlikte bu soruların tamamı aylar önce Büyükşehir Belediyesine iletilmiş ancak hepsine red cevabı alınmıştır.

“FARKLI GÜZERGAHLARDA DEĞERLENDİRİLECEK”
Gönül ister ki herkes kurallara uysun ve bu tür çalışmalara gerek kalmasın ancak bu iyi temennilerimiz caddede neredeyse her gün kaza olduğu ve geç saatlerde 0 çizildiği gerçeğini değiştirmiyor. Çevreye verdiğimiz rahatsızlık için özür diler, saygılarımızı sunarız. Caddeden alınan kasisler iddia edildiği gibi çöpe atılmamıştır. Belediyemiz tarafından farklı güzergahlarda değerlendirilecektir.

Akyurt Belediyesi’nden açıklama: Büyükşehir’in sorumluluğunda