Akyurt Belediyesi Neden Arazi Satıyor?

featured
service

Borcu bulunmayan Akyurt Belediyesi, yaklaşık 15 milyon TL değerindeki arazilerini satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerden birinde ise fabrika binası ve köy mezarlığı bulunması dikkat çekti.

Her fırsatta yetkililer tarafından “borçsuz belediye” açıklamaları yapılan Akyurt İlçesi’nde belediye tarafından Balıkhisar’da 2, Saracalarda ise 1 arazi satışa çıkarıldı. Ayrıca Akyurt Belediyesi’nin kat karşılığı inşaa ettirdiği Seyyid Burhaneddin Camii karşısındaki 10 katlı binada da 8 konutun satışı gerçekleştirilecek. İhale 8 Kasım 2017 Çarşamba Günü Saat: 10:00’da Akyurt Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak. İhale sonrasında Akyurt Belediyesi sadece arazilerden 15 milyon TL gelir elde etmeyi planlıyor.

SATILACAK ARAZİDE HEM KÖY MEZARLIĞI HEM DE FABRİKA VAR

Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsü kazanan Saracalar’da da 3689 metrekarelik arazinin satışı gerçekleştirilecek. Muhammen bedeli 4.057.900 TL olan arazinin bir kısmında mahalle mezarlığı yer alırken, bir kısmında da faaliyetlerini sürdüren bir fabrika yapısının bulunması dikkat çekti.Köylerin mahalle olmasının ardından köy tüzel kişiliğine ait araziler belediyelere devredilmişti. Köylülerin mezarlık alanı olarak köy tüzel kişiliğine devrettiği yaklaşık 3 buçuk dönüm arazi, gerçekleştirilen imar planının ardından yaklaşık 2 dönüme düştü.Yapılan bu uygulama köylüler tarafından hibe edilen bazı arazilerin belediye tarafından satışa çıkarıldığı iddialarına neden oldu.Diğer taraftan Saracalar Mahallesi’nde satışa çıkarılan arazide mezarlığın yanı sıra faaliyetlerini sürdüren bir fabrikanın da bulunması dikkat çekiyor.Özel imar ile inşaa edilen fabrika arazisinde imar planı ile birlikte belediye mülkiyetinin nasıl yer aldığı da merak edilen sorular arasında yer alıyor. Saracalar Mahalle halkı bu durum ile ilgili olarak yetkililerden açıklama bekliyor.

BORCU YOK, NEDEN ARAZİ SATIŞI YAPILIYOR?

2018 bütçesi yaklaşık 43 milyon TL olarak açıklanan Akyurt Belediyesi Türkiye’de sayısı az olan borçsuz belediyeler arasında yer alıyor. Akyurt Belediyesi’nin herhangi bir borcu bulunmaması ve kendi kaynakları ile başlattığı bir projenin yer almaması nedeniyle neden arazi satışı gerçekleştirildiği de bilinmiyor. 
Akyurt Belediyesi Neden Arazi Satıyor?

Yorumlar kapalı.