30 Ağustos Zafer Parkı Işıl Işıl

featured
service

Başkent’te rekreasyon alanları başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne ait park ve bahçelerde aydınlatma çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı son olarak 30 Ağustos Zafer Parkı”nda aydınlatma çalışması gerçekleştirdi.

24 SAAT YAŞAYAN ANKARA

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘24 saat yaşayan Ankara’ projesi kapsamında canlı ve yaşayan bir şehir planlaması yapılırken, parkın yürüyüş yolları ve yeşil alanlarında aydınlatma çalışması tamamlandı.

“Özellikle şehrin aydınlatılması, yaşayan şehir olma özelliği için gerekmektedir” diyen Başkan Yavaş’ın talimatıyla Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşların sabah saatleri kadar akşam saatlerinde de spor yapabilmesi amacıyla parkın yürüyüş yollarına 56, yeşil alanların bulunduğu noktalara da 30 aydınlatma direği yerleştirdi.

30 Ağustos Zafer Parkı Işıl Işıl 1

TASARRUF ÖNCELİK

Belediye hizmetlerinde israfla mücadeleyi ön plana çıkaran ve tasarruf uygulamalarını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, park aydınlatması için atıl durumdaki direkleri kullanarak geri dönüşüme kazandırdı. Ekipler, Kazanova Fidanlığındaki hurdalığa gönderilen, Altınpark ve Esenboğa Havaalanı girişinde kullanılmayan otoparklardan getirilen direkler ile projektörlerin bakımlarını yaparak, yeniden kullanılır hale getirdi.

Altyapı (kazı, ankraj, boru, kablo, topraklama ve pano) ile üstyapı (aydınlatma direkleri ve armatürler) çalışmaları sayesinde yaklaşık 350 bin TL tasarruf sağlandı.

 

30 Ağustos Zafer Parkı Işıl Işıl