19 Mayıs’ta Birlik ve Beraberlik Çağrısı

featured
DCIM100MEDIADJI_0048.JPG
service

Başkent Ankara, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Türk bayrakları ile adeta kırmızı beyaza bürünen Ankara, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde çeşitli kutlamalara da ev sahipliği yaptı.

“19 MAYIS RUHU YAŞATILACAK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği kutlama programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 19 Mayıs 1919’un 100. Yıldönümünde şu mesajları verdi:

“Sevgili gençler, hiç tevazu göstermeyin, bu başarı sizindir. Sizlerin varlığı, inancı ve inanılmaz desteğiyle Ankara’mız bugünleri gördü. 19 Mayıs 1919’da başlayan kutlu yürüyüşün yıldönümünde, sizlere inanarak ve güvenerek söylüyorum, o büyük ruh hep yaşayacak ve yaşatılacaktır. Bu vatan asla bölünemez, devletimiz asla yıkılamaz. Milletimiz en zayıf anında bile toprağına, namusuna, tarihine sahip çıkmış, yıkılmaz zannedilen düşmanlarıyla baş ederek, istiklalini korumuştur. Gururla ifade ediyorum ki bu gerçek hiçbir zaman değişmeyecektir. 19 Mayıs’ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Yeni nesilleri bu bayram şuuruyla yetiştireceğiz. Atatürk’ün en büyük emanetlerinden birisi olan Ankara’yı lâyık olduğu yere, hep daha ileriye taşıyacak, bu ülkenin gözbebeği olarak koruyacağız.”

19 Mayıs'ta Birlik ve Beraberlik Çağrısı 1

BAŞKAN YAVAŞ’TAN BİRLİK ÇAĞRISI

AKM’deki programda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ile birlikte Başkentlileri selamlayan Başkan Yavaş, terörle mücadelenin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik çağrısı da yaptı:

“Terör yoluyla birliğimize kastedenler, bizden dehşet ve korkuya düşmemizi, içimize kapanmamızı, ayrışmamızı ve hayatımızı ona göre şekillendirmemizi isteyebilirler. Onlara prim vermeyeceğiz. Terörizm sonuç almış ve istediği gerçekleşmiş gibi davranmayacağız. Moralimizi yüksek tutacağız, siyasi görüşümüz her ne olursa olsun, birliğimizi ve kardeşliğimizi koruyacağız. Terörün amaç ve hedeflerini daima boşa çıkaracağız.”

19 Mayıs'ta Birlik ve Beraberlik Çağrısı 2

HALUK LEVENT BAŞKENTLİLERİ COŞTURDU

Atatürk Kültür Merkezi’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi Folklor, Müzik ve Gençlik Topluluğu’nun (FOMGET) gösterileriyle renklenen kutlama programına yoğun ilgi gösteren Başkentliler, Kent Orkestrası’nın çaldığı unutulmaz şarkıları da birlikte seslendirdi.

BAŞKENT’TE BANDIRMA VAPURU

Başkent’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlama adreslerinden biri de Altınpark oldu. ANFA Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan temsili Bandırma Vapuru, Altınpark’a yerleştirildi.

Samsun’dan sporcu gençlerin getirdiği Türk Bayrağı ve toprağını teslim alan ANFA Genel Müdürü Semih Narlıoğlu, “Türkiye bu bayramları çok özledi. Atatürk bu ülkeyi gençliğe armağan etti. Bizler de bu ülkenin kıymetini bilmeliyiz” derken, Anadolu Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Gazi Muhterem Doğan da, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Türk milletinin ve gençlerimizin uyanık olması lazım. Atatürk ülkeyi emanet ederken bilinçli olarak gençlerimizi seçti” diye konuştu. 

Ankaralıların Bandırma Vapuru önünde hatıra fotoğrafları çektirdiği Altınpark’taki kutlama programını izlemeye gelen 14 yaşındaki Nazlı Yetkin, “Çok etkileyici bir atmosfer var. Atamız biz gençlere bu ülkeyi emanet etti. Bu etkinliklerle Atatürk’ü anıyoruz” dedi.

Türk Bayraklarını taşıyan kortej yürüyüşüyle devam eden, Zeybek Ekibi, Bando ve Mehteran Takımı gösterileri, Grup Oyalama, Cüneyt Özgür ve MÜZED Faik Canselen Korosu’nun konserleriyle daha da renklenen program, Fener Alayı geçişi ve göz kamaştıran havai fişek gösterileriyle sona erdi.

19 Mayıs'ta Birlik ve Beraberlik Çağrısı 3
19 Mayıs’ta Birlik ve Beraberlik Çağrısı